Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Manželství Ivety Bartošové (†48) a Josefa Rychtáře (65) asi nebylo úplně tak šťastné, jak se snažili navenek prezentovat. Jak se Super.cz svěřil bubeník z její kapely Jiří Jirsa, který byl v posledních měsících Ivetina života jejím zpovědníkem a marně se jí snažil zabránit v sebevraždě, Bartošová se mu svěřila s tím, že se chce rozvést. „Hledala právníka a také Pepu vyhodila. A mně si stěžovala, že ji vůbec neposlouchá, že nechce odejít,“ potvrdil exkluzivně Super.cz.

Policie samozřejmě prošetřuje, zda Bartošová nebyla k sebevraždě něčím donucena. A dle zpovědi jejího kamaráda tomu tak možná mohlo být.

„Mám v mobilu esemesky o tom, že se bojí manžela. Asi před měsícem a půl mi taky zavolala, brečela mi do telefonu a prosila mě o pomoc. Dokonce jsem jí sehnal i právničku, protože se chtěla rozvést.“ svěřil se nám hudebník. O tom, že doma měla problémy, prý nemůže být sporu. Potvrdil to ostatně i Josef Rychtář.

„Pepa se mi svěřil, že má doma peklo. Iveta ho chtěla vyhodit z baráku. Radil jsem mu proto, ať jdou tedy radši od sebe, než aby se trápili. Iveta mu říkala: ‚Odejdi, já chci být sama!‘ Jenže on tyhle její žádosti absolutně přecházel. Stěžovala si mi také na to, že byl hrubý, že se pohádal se sousedy a že už ho dál odmítá snášet,“ uvádí zpovědník zesnulé zpěvačky, který ale upozorňuje, že zprávy je třeba brát s jistou rezervou, neboť padlá pěnice byla ve špatném psychickém stavu, který se na jejích názorech mohl částečně podepsat.

Že však na její žádosti o odchod z jejího domu Rychtář odmítal dlouhodobě reagovat, potvrdilo v minulosti již více lidí.

Brzy přineseme další část zpovědi muže, který měl v poslední době k Ivetě asi nejblíž.

Reklama

Další články

Načítám