Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jeden z nejzásadnějších českých muzikantů ve světě Ivan Král se po třech letech vrací do České republiky, aby zde odehrál jediný letošní koncert. Vybral si pro něj pódium festivalu Benátská.

Pětašedesátiletý muzikant, který se proslavil jako baskytarista skupiny Patti Smith Group v sedmdesátých letech a později hrál s Iggym Popem nebo v kapele Johna Calea, se u nás ukáže letos na jediném koncertě.

Naposledy Král v Česku koncertoval v roce 2011. V pražské Lucerně vystoupil s akustickým programem jako host koncertu Pocta Václavu Havlovi. „Od té doby uplynulo hodně času. Proto se velice těším jak na Benátskou, tak na české publikum,“ prozradil Ivan Král.

„Budu zpívat hodně písní v češtině. Plánuju zahrát také skladbu od pana Jiřího Suchého. Během večera zazní i věci, které většina posluchačů zná od Iggyho Popa nebo Patti Smith, a dvě nebo tři nové písničky,“ upřesňuje Král.

A co plánuje na zbytek roku? „Můj letošní rozvrh je dost plný. Takže koncert na Benátské je zatím moje jediné vystoupení. Píšu teď pro spoustu lidí a firem. Moje přítelkyně Cindy také dokončuje knihu o mých životních poutích,“ dodává.

Ivan Král žije od roku 1966 v Americe, kam následoval své rodiče pracující ve službách OSN. V 90. letech se začal vracet do rodných Čech a stal se vyhledávaným producentem a koncertním umělcem. Vydal zde pět sólových alb, dvojalbum Best Of a produkoval alba českých interpretů, mezi něž vedle kapely Lucie patří například Walk Choc Ice, Garáž nebo Mňága a Žďorp. Spolupracoval s Jankem Ledeckým, Jiřím Suchým a Miro Žbirkou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám