Hlavní obsah
Článek

Jediná česká držitelka titulu Miss Earth Tereza Fajksová (34) přiznala zdravotní problémy. Něžná blondýnka má potíže se srdcem. A není to proto, že by jí ho někdo zlomil. Vše začalo loni, když na ostrově Mauricius prodělala srdeční záchvat. Dokonce se bála, zda neměla infarkt.

Od té doby trpí Tereza srdeční arytmií, která se u ní projevuje zhruba třikrát do měsíce. Nikdy neví, kdy to přijde, zpravidla je ovšem vyvolána stresem. Nyní se modelka konečně vypravila k odborníkům, aby zjistili, jak tom její srdce je, a co má dělat, aby se potížím vyhnula.

„Dostala jsem Holter, který mi hlídá srdce. Tyto záchvaty, které se projevují arytmií, bušením nebo třívteřinovým přerušením tlukotu srdce, se opakují tak třikrát měsíčně. Až jsem dostala obavy, a proto tenhle přístroj,“ svěřila se Fajksová Blesku.

Holterův monitor nebo častěji jen Holter je lékařský přístroj sloužící k zaznamenání aktivity srdce po dobu 24 hodin. Na rozdíl od EKG, které zaznamenává srdeční aktivitu jen v době vyšetření, jsou tak k dispozici i údaje v době zvýšené tělesné aktivity pacienta.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám