Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Britský zpěvák, herec a držitel Grammy Tom Jones (71) za poslední měsíce zhubl nejméně 15 kilogramů. Na jeho zjevu je to hodně znát. Jones má nejen štíhlejší tělo, ale také výrazně drobnější obličej. Zpěvák se na postarší kolena pustil do držení diet, jelikož si uvědomil, že trpí nadváhou.

Jones před pěti měsíci začal s takzvanou paleolitickou dietou, při níž se člověk stravuje stejně jako lidé žijící v době kamenné, tedy v období paleolitu. Jejich strava se skládá převážně z masa, zeleniny, ryb, ovoce, hub a vajec. Naopak z jídelníčku musí vysadit zemědělsky zpracované produkty jako obiloviny, pečivo a mléčné výrobky. Brit, který byl v roce 2006 povýšen do rytířského stavu a získal tak titul Sir, se zároveň musel naučit odpustit si jeho obvyklou láhev vína k večeři.

Jones si prý dopřával. Kromě láhve vína každý večer občas přidal koňak či šampaňské a především se nehlídal v jídle. O Vánocích podle svých slov pěkně debužíroval. Když se po nějaké době nemohl dostat do oblečení, řekl si, že je nejvyšší čas s tím něco udělat.

Tom Jones před začátkem diety vážil 105 kilogramů. V současnosti ručička na jeho váze ukazuje o více než 15 kilo méně.

Související témata:
Doba kamenná

Reklama

Další články

Načítám