Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Takových příběhů jsou tisíce. Jared Fogle žil životem nešťastného člověka trpícího morbidní obezitou, neměl žádné kamarády ani přítelkyni, bál se chodit mezi lidi a pohyb byl pro něj sprosté slovo. Před šestnácti lety neuvěřitelných 193 kilogramů a nedařilo se mu svůj stav změnit. Ještě během studií na Indiana Univerzitě se mu podařilo prolomit smůlu, když sám vynalezl „Sendvičovou dietu“.

Líbilo se mu, že si může sendviče sám poskládat dle svého a především si vybírat čerstvou zeleninu. „Výzvou bylo nejíst žádnou majonézu, olej nebo sýr,“ říká Jared. Zakázanou trojkombinaci si odpíral celých jedenáct měsíců. Stěžejním v jeho houstnoucím procesu bylo, že chodil každý den přes dvanáct kilometrů pro sendviče pěšky. Za první tři měsíce shodil Jared přes 42 kg. Za rok tvořil jeho váhový úbytek neuvěřitelných 111 kg.

Kolegové z univerzity o něm napsali článek, média se okamžitě vrhla na jeho životní příběh a jeho svět se znovu otočil o sto osmdesát stupňů. Záhy se mu totiž ozval řetězec nabízející zdravé sendviče, pro který natočili reklamu. Prodeje sendvičů vzrostly raketovou rychlostí a Jared se stal inspirací pro tisíce lidí, kteří bojují s nadváhou. „Otevřeli mi oči,“ libuje si Jared, který podporuje také vlastní nadaci The Jared Foundation, která se zaměřuje na boj proti dětské obezitě.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám