Hlavní obsah
Článek

Energie dnes v České republice nabízí celá řada dodavatelů, jejich cena se však u jednotlivých společností výrazně liší. Jak jste se svým dodavatelem spokojeni vy? Uvažujete o změně? V tomto článku vám poradíme, jak vybrat toho správného a na co se při výběru a porovnávání zaměřit.

Dodavatelé energií soutěží především v ceně a kvalitě služeb

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Elektřina a plyn je zboží, které má konstantní kvalitu. Konkurenční firmy tedy mohou soutěžit především v ceně a kvalitě služeb. Velké společnosti, tzv. dominantní dodavatelé obvykle nabízejí energie za neúměrně vysoké ceny, často navíc s nízkým standardem služeb. Na trhu energií ale najdete i takové společnosti, které se rozhodly jít jinou cestou. Společnost Europe Easy Energy zastává princip „náš zákazník, náš pán“. Má velmi příznivé ceny a vstřícné obchodní podmínky. Přináší tak zákazníkům nejen úsporu na elektřině a plynu, obchodní podmínky bez skrytých poplatků, ale také možnost uzavřít smlouvu on-line, elektronické vyúčtování, zákaznický servis zdarma a věrnostní program.

Důležitým parametrem při výběru je zákaznický servis

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Přestože rozhodujícím parametrem bývá obvykle cena, neměla by být tím jediným, co při výběru vhodného dodavatele sledujeme. Velmi důležitým hlediskem je zmíněná zákaznická podpora. Zákaznická linka je v případě dodavatele energií nezbytnou podmínkou, pokud je navíc bezplatná, je to bezpochyby výhodou pro zákazníka. Klientům Europe Easy Energy je k dispozici navíc nonstop asistenční služba, která jim pomůže v případě technické havárie. Pro ty zákazníky, kteří upřednostňují osobní kontakt, nabízí možnost navštívit některou z obchodních kanceláří.

Zaměřte se také na obchodní podmínky a chování společnosti.

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Poskytuje veškeré relevantní informace? Je komunikace seriózní a srozumitelná? Před uzavřením smlouvy prostudujte detailně obchodní podmínky a ověřte, zda máte smlouvu na dobu neurčitou. Smlouva na dobu určitou totiž skýtá riziko v tom, že se zavážete k odběru na pevně stanovenou dobu, v některých případech i na 3 roky. Dodavatel plynu a elektřiny Europe Easy Energy uzavírá se svými zákazníky smlouvu na dobu neurčitou se standardní 3 měsíční výpovědní lhůtou. Když to tedy shrneme, při volbě nového dodavatele energií byste měli zohlednit především tato tři hlediska: cenovou nabídku, zákaznický servis a celkovou důvěryhodnost společnosti.

Další články

Načítám