Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Zpěvačka Iveta Bartošová (†48) konečně uposlechla rady svého manažera Richarda Dušáka a nastoupila intenzivní psychiatrické léčení. Dlouho odbornou pomoc odmítala, události posledních týdnů ale její okolí donutily jednat. Zpěvačka je již hospitalizována na psychiatrické klinice Univerzity Karlovy v Praze u Karlova náměstí. Tam prý v současnosti pobývá na samotce a dostává utišující injekce.

"Iveta Bartošová se dostala včera (v pondělí - pozn. red.) po dlouhodobějších problémech do velmi závažného zdravotního - psychického i fyzického - stavu. Podařilo se mi ji spolu s jejími nejbližšími přesvědčit, aby podstoupila intenzivní léčbu ve specializovaném nemocničním zařízení," uvedl Dušák. "Cílem je to, oč se snažíme od počátku naší spolupráce. Aby se dostala do dobré kondice a osobní pohody a dokázala si získat zpět vážnost a důvěru veřejnosti a zejména pořadatelů kulturních akcí. Léčba by měla být opravdu intenzivní a dlouhodobější," věří manažer Ivety. Kvůli léčbě byla zrušena její účast na festivalu Mlýn na Slovensku tento pátek.

"Máme v agentuře RichART za více jak dvacet let naší činnosti zkušenosti s velmi pestrým servisem pro naše umělce i pořadatele. Tato situace je opravdu pro odborníky ve zdravotnictví," přiznává bez obalu Richard Dušák. Ukočírovat psychicky nemocnou zpěvačku bylo nad jeho síly.

Není divu. Iveta se v posledních měsících topila v alkoholu (dvakrát za sebou přišla opilá do rádia nebo na vystoupení se svým milencem Domenicem Martuccim na Staroměstském náměstí) a v depresích. Ty vyústily poté, co se vrátila z dovolené v Itálii. Zůstala sama doma bez přítele a dostala strach z toho, že se jí někdo snaží vloupat do bytu. Tehdy se psychicky zhroutila a vyhledala pomoc svého psychiatra Pavla Doubka. Právě na jeho psychiatrické klinice nakonec skončila.

Kontroverzní diva, jejíž profesní i soukromý život provázejí neustálé vzestupy a pády, se již před čtyřmi lety léčila na psychiatrii v Kroměříži ze závislosti na alkoholu v kombinaci s prášky. Jenže neúspěšně. Pravděpodobně proto, že si nikdy své problémy nepřiznala. A i teď jí proto hrozí recidiva, neboť ze svého stavu viní ne sebe, ale tlak okolí a médií.

"Držím Ivetě palce. Stejně tak i jejímu okolí. Když se mi ji podařilo přemluvit před čtyřmi roky, aby nastoupila léčení, po třech měsících na své potíže zapomněla a vyčítala mi, že jsem ji tam dostala proti její vůli. Prý jí nic nebylo. Nečekala jsem vděk, ale překvapilo mě, že jsem byla špatná kvůli tomu, že jsem jí pomohla," vzpomíná bývalá kamarádka a hospodyně Bartošové Zlata Golda Dvořáková, která o Bartošové loni vydala knihu Iveto, sbohem...

A co nyní bude dělat Ivetin manažer? "Pokud budeme vědět, že je v rukou dobrých odborníků, můžeme se opět více věnovat dalším desítkám našich umělců a práci na produkcích akcí našich partnerů. Již zítra, ve středu 22. června, nás čeká koncert Jakuba Smolíka s kapelou v pražském divadle Bez zábradlí," dodal Dušák.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám