Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jako by snad někdo čekal něco jiného. Super.cz si ověřil přímo na klinice, která v lednu Ivetě Bartošové (†48) provedla stomatologický zákrok, zda je možné, aby ještě tři měsíce poté měla takové komplikace, aby musela rušit jeden koncert za druhým a jíst jen kašovitou stravu, kvůli které příšerně a až nezdravě zhubla. Dle vyjádření šéfky kliniky i přímo stomatologa, který ji ošetřuje, jiní pacienti bývají do čtrnácti dní stoprocentně fit. „Nic takového jsme ještě nezažili. A u Ivety nenastaly žádné neočekávané komplikace,“ řekli nám.

„Já se omlouvám, že špatně mluvím, ale mám po operaci kosti, čelisti a je ještě pořád ztuhlá, takže mluvení mi dělá problém,“ vymlouvala se o víkendu na tři měsíce starou operaci zpěvačka. A to je právě divné. Většina lidí čtrnáct dní po zákroku už naplno funguje.

„Je to zvláštní situace. Z naší strany proběhl zákrok naprosto v pořádku, stejně tak následná péče. U Ivety jsme nikdy neměli žádný nález, který by říkal, že je s ní něco v nepořádku. A to jsme ji vyšetřovali několikrát. Ošetřující lékaři neshledali nic, co by bylo neobvyklé. Podle posledních rentgenů a vyšetření, která byla na začátku dubna, vše probíhá dobře a kost se zahojila,“ říká šéfka kliniky Veronika Kremzová.

„Popravdě řečeno jsem se s něčím takovým ještě nesetkal. Vyšetření neprokázala žádnou komplikaci. A to už na začátku, krátce po operaci, když jsme vyndávali stehy, bylo jasné, že vše probíhá standardně,“ uvedl pro Super.cz Ivetin ošetřující lékař a primář oddělení MUDr. Roman Kadlec.

Pacienti si samozřejmě mohou problémy vsugerovat, zvlášť ti, kteří hledají nějaký důvod, proč normálně nefungovat. „Neříkám, že nemůže být pravda, co paní Bartošová říká, ale nelze to nijak ověřit. Z našeho hlediska k tomu ale není žádný důvod,“ dodal stomatolog.

Reklama

Další články

Načítám