Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vytvořit alespoň jednou za život hit podobný tomu, který se loni podařil tomuto dnes jednačtyřicetiletému umělci, nepochybně touží každý muzikant. Písní Happy triumfoval nejen v hudebních žebříčcích, ale hlavně v srdcích lidí napříč všemi kontinenty. Díky tomu se během několika měsíců objevily desítky verzí videoklipů vytvořených neznámými lidmi prezentujících vždy jednu zemi či město a jejich obyvatele. A právě to před pár dny dojalo tohoto zpěváka až k slzám v televizním rozhovoru s Oprah Winfrey.

Z rozkošného chlapce na fotografii vyrostl rapper, textař, hudební producent a dokonce i módní návrhář Pharrell Williams. Ten v poslední době zažívá obrovský boom, jelikož kromě songu Happy, který má tak pozitivní náboj, nakažlivě chytlavý rytmus a geniální klip, že se dá bez nadsázky považovat za celosvětový fenomén, nahrál ještě dvě mimořádně úspěšné věci. S Robinem Thickem Blurred Lines a s uskupením Daft Punk píseň Get Lucky.

Pharrell zažívá snové období, daří se mu na všech frontách. Koncem loňského roku si vzal svou dlouholetou přítelkyni, modelku a návrhářku Helen Lasichanh. Dvojice spolu má již pětiletého syna Rocketa, kterému Pharrell napsal píseň Rocket’s Theme.

Zpěvák se aktivně věnuje charitě, pomáhá především dětem a mladým lidem z rizikových skupin. Ve své rodné Virginii nechal například postavit centrum pro mládež za 35 miliónů dolarů. V roce 2005 byl časopisem Esquire zvolen nejlépe oblékaným mužem roku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám