Hlavní obsah
Článek

Herečka Jana Švandová (76) vypadá na svůj věk skvěle. Odpovídají tomu i role na divadle, které hraje už pomalu dvacet let. "U mých postav je většinou jedno, zda je jim čtyřicet nebo šedesát. A musím přiznat, že čím jsem starší, tím lépe se mi hrají," řekla Super.cz Švandová.

Ta si v nové komedii v Divadle Bez zábradlí ale poprvé zahraje důchodkyni. Dokonce skončí v domově důchodců, ovšem speciálním, pro bývalé operní hvězdy. "Já doufám, že takhle nedopadnu a moje rodina se o mne postará, až už nebudu sama moct," věří herečka. "Ovšem kdyby měl vypadat takhle a setkala bych se v něm se svými kolegy a kamarády, mohla by to být docela legrace," míní Jana, která má jako rekvizitu na jevišti dokonce hůlku.

"Možná někdo hru Kvartet viděl i ve filmovém zpracování, které natočil Dustin Hoffman s britskými herci. Já ji dokonce do divadla přinesla. Ale ten film je trochu jiný. Hrají v něm osmdesátníci a ti by to asi na divadle nezvládli. Takže my jsme tady za partičku šedesátníků, což našemu věku většinou i odpovídá," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám