Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečku Martu Vančurovou občas na obrazovce zahlédneme, ale z valné většiny ve filmech, které jsou desítky let staré. Nyní jsme ji po dlouhé době potkali díky tomu, že dostala novou roli v televizním filmu Poslední cyklista, kde si zahrála babičku v židovské rodině na počátku 2. světové války. A role babičky ji zaměstnává i v reálném životě.

"V Divadle na Vinohradech jsem měla dvě derniéry, už tam hraji jen v představení To byla moje písnička a o tom, že bych si měla zahrát v nějakém dalším, nevím. Už tam nejsem v angažmá, jen hostuji," vysvětlila Super.cz Marta Vančurová.

Na to, že by se nudila, si ovšem nestěžuje. "Mně vyplní čas děti. Mám na starosti vnoučata. Nejstarší holčička je taková docela bujná, má hodně energie, je temperamentní a hodně citlivá," svěřila Vančurová s tím, že ale nepředpokládá, že by si vnučka mohla stejně jako ona zvolit hereckou profesi. "Myslím, že si najde svoji cestu," míní.

"Její mladší bratr je klidnější dítě a třetí vnouče je ještě tak malé, že zatím netuším, jaký kluk z něj vyroste," usmívala se svým něžným úsměvem, díky němuž i na prahu sedmdesátky připomíná tu křehkou krásku, jak si ji pamatujeme z jejích raných snímků.

Ve skutečnosti ovšem tak křehká není, vše totiž musí zvládat sama. "Třeba chalupu, to je moje radost, a dělám na ní to, na co stačím. Mladí nemají čas, mají svoji práci, rodinu," krčila rameny. A nad dotazem, jak o sebe pečuje, jen mávla rukou. "Botoxy mi nic neříkají, nedělám nic, žiju. Stárnutí a vrásky patří k věku a já se tím nezabývám," uzavřela.

Související témata:

Další články

Načítám