Hlavní obsah
Článek

V období Velikonoc zapátral průkopník českého rapu, který je momentálně vidět jako porotce talentové soutěže, ve svém archívu. Dnes už ho ovšem s pomlázkou v ulicích nejspíš neuvidíme.

V X Factoru se Oto Klempíř (50) prezentuje jako přísný porotce, ale v dětství to byl roztomilý klučina. Rodák z Moravského Písku vyrostl v prostředí, kde se lidové tradice vždy poctivě dodržovaly. Malý Oto si tak koledování užil dosyta.

Později jej ovšem Slovácko omrzelo, a vyrazil za svým snem do Prahy, kde se zpočátku potloukal po barech, dokud nenašel spřízněné duše. Jako bubeník a textař zúročil své schopnosti v kapele Garáž, odkud vedla jeho cesta k formaci J.A.R.

Těsně před revolucí mohlo ovšem vše dopadnout jinak. Oto Klempíř chtěl v roce 1989 z Mnichova emigrovat do Jihoafrické republiky, ale jeho žádost byla zamítnuta s odůvodněním, že o úředníky není v této zemi zájem. Klempíř se tak vrátil do Prahy, kde se po revoluci začal kromě hudby věnovat i marketingu. Ostrý kritik, který každou neděli odstřelí pár zpěváku v X Factoru, je podruhé ženatý a má dva syny - Kryštofa (21) a Davida (10).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám