Hlavní obsah
Článek

Po mnoha letech od uvedení se pohádka Tři oříšky pro Popelku dočkala konečně pořádného nášupu úprav. Film televize desetiletí vysílala z nekvalitní kopie, takže tváře byly nevýrazné, sníh růžový a oblečení dooranžova. Nyní se konečně podařilo dopátrat verze snímku, s níž grafici na Kavčích horách úspěšně čarovali a nejen Libuši Šafránkovou (†68) pořádně omladili! Prohlédněte si fotogalerii, v níž jsou unikátní snímky, které nikde jinde nenajdete.

Restaurovaná verze Tří oříšků pro Popelku, asi nejoblíbenější české pohádky vůbec, poběží poprvé v televizi na Velikonoční pondělí. „Můžeme divákům nabídnout legendární pohádku s velkým množstvím nových detailů a v originální barevnosti,“ slibuje šéf České televize.

A na obraze to je skutečně vidět. Popelka má mnohem krásnější tvář, obličeje herců jsou vidět i ve tmě. A všechno je tak nějak ostřejší. Oprava pohádce pomohla. Vypadá skoro tak, jako by ji natočili včera!

Veřejnoprávní stanice se ale vrhá i na jiné slavné filmy. Restaurováním prošla třeba trilogie Básníků, filmy Vrchní, prchni či Slavnosti sněženek.

Reklama

Další články

Načítám