Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Protože jsme Báru Basikovou (61) potkali na benefičním koncertu na podporu projektu Nový život díky plastice, který pomáhá lidem, kteří mají vzhledový defekt, těžce se jim s ním žije a chodí mezi lidi, ale operaci by jim neproplatila pojišťovna, zajímalo nás, zda i zpěvačka někdy něco takového prožívala.

"V dětství, až do patnácti let, jsem nosila silné brýle, dokonce i okluzor přes jedno oko. Hrozně jsem se za to styděla a tím, jak jsem vypadala, dodnes straší lidi, když někde promítnou ukázku z pořadu Zpívá celá rodina, kde jsem tehdy soutěžila. Doktoři mi ale řekli, že moje zraková vada se v dospívání zlepší, a opravdu jsem mohla brýle, které tehdy nevyráběli zrovna pěkné, odložit," vzpomínala Bára.

V rámci projektu se ovšem setkala s lidmi, kteří jsou na tom mnohem hůř. "Natáčela jsem s nimi medailonky a bylo to docela smutné. Potkala jsem se s lidmi s různými defekty, od dívky s obrovským nosem, která se kvůli tomu stydí chodit ven a nikdy neměla kluka, nebo dámy s obrovskou disproporcí mezi ňadry," vyprávěla.

"Plastika jim opravdu změní život," mínila a nás zajímalo, zda už má nějakou za sebou i ona. A Bára přiznala dokonce dvě. "Když se mi narodila dvojčata, měla jsem opravdu hodně rozestoupené břišní svaly, takže jsem podstoupila abdominoplastiku břicha. A po nehodě, kdy jsem spadla z kola, jsem si nechala opravit nos," vypočítala.

Zásahům plastických chirurgů se nebrání ani do budoucnosti. "Gravitace je neúprosná, takže rozhodně neříkám, že si nenechám třeba trochu zvednout obličej, takže známost s plastickým chirurgem, který tenhle projekt zaštiťuje, se mi bude hodit," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám