Hlavní obsah
Článek

Na skok do Čech dorazil legendární český hudebník Ivan Král. Jeden z nejúspěšnějších českých hudebníků ve světě přijel ze Spojených států pokřtít debutové album nově vzniklé rockové kapely Všichni Svatí, na jehož vzniku se producentsky a autorsky podílel.

Nikdo by nehádal, že rocková legenda za měsíc oslaví šestašedesáté narozeniny. Stejně jako jeho vrstevníci, kolegové a kamarádi Mick Jagger (80), David Bowie nebo Bruce Springsteen vypadá až podezřele zachovale, a tak jsme z něj tahali recept na věčné mládí. „Musíte si dát bacha a v mládí nedělat kraviny. Nesmíte propadnout nelegálním látkám a alkoholu,“ nechal se slyšet Ivan Král, který jednou do roka chodí na zevrubnou prohlídku k lékaři a radám doktorů vždy naslouchá. Je pravda, že v období jeho velké slávy v sedmdesátých letech, kdy se v legendárním klubu Studio 54 bavil se svými přáteli Andym Warholem, Debbie Harry, či Iggym Popem, musel odolat celé řadě pokušení.

Jaký je teda jeho denní rytmus? „Nejdůležitější je asi cvičit, ne nějak brutálně, ale důležité je se pohybovat. Asi nejhorší jsou ti peciválové, kteří si sednou k pohovce s ovladačem v ruce a nehýbají se. To není můj případ,“ říká a jedním dechem dodává: „Každý den se věnuju nějaké pohybové aktivitě, třeba jen půl hodiny, ale nikdy nelenivím. Buď plavu, běhám nebo aspoň vyrazím na procházku.“

Hudebník nakonec přece jen prozradil konkrétní radu, jak udržuje tělo a mysl v chodu. S životní partnerkou Cindy, která ho do Prahy doprovodila, se věnuje meditaci. „Nejsem nějaký velký vyznavač, ale deset dvacet minut denně zvládnu meditovat. Je pravda, že z toho někdy vypadnu. Je důležité se soustředit na svůj dech, nádech a výdech,“ prozrazuje Ivan Král.

Reklama

Další články

Načítám