Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oblíbený herec a písničkář patřil v mládí k velkým fešákům. Z krásného mladíka, který se objevil v mnoha nezapomenutelných filmech, se však proměnil v muže, který mnohé děsí svou nezdravou vizáží, nedávno navíc korunovanou nehezkým plnovousem.

Zarostlý jako bezdomovec se herec Jiří Schmitzer (64) objevoval ve společnosti naštěstí jen kvůli natáčení jednoho seriálu. Hned jak mohl, vousy zase sundal. Neúprosný tok času však nezastaví ani on, a tak má do atraktivního šviháka hodně daleko.

Nezapomenutelné jsou Schmitzerovy role v seriálu Chalupáři a filmech Marečku, podejte mi pero!, Postřižiny či Slavnosti sněženek. V 80. letech byl často obsazován do rolí otců v dětských snímcích. Zahrál si například ve filmech Páni Edisoni, Všichni mají talent či Dům pro dva.

Syn herce Jiřího Sováka se na filmovém plátně prosadil i v devadesátých letech. Zahrál si v seriálu Zdivočelá země a exceloval ve filmu Hynka Bočana Bumerang, kde ztvárnil politického vězně Jardu Svobodu. Za tuto roli si odnesl Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli.

Skvělý herecký výkon předvedl také v hořké komedii Petra Jarchovského a Jana Hřebejka Kráska v nesnázích. A právě Krásku v nesnázích si zítra kdykoliv od 18 hodin do půlnoci můžete zdarma pustit na portálu Seznam.cz v rámci tradičních filmových střed.

Příběh Krásky v nesnázích se točí kolem milostného příběhu mladé ženy (Aňa Geislerová), která řeší několik životních dilemat. Dilema lásky ke dvěma mužům (Roman Luknár a Josef Abrhám), dilema vztahů ke své matce (Jana Brejchová) a otčímovi, kterého ztvárňuje právě Jiří Schmitzer, a ke své tchyni (Emília Vášáryová). Diváci se mohou těšit na film plný vypjatých zvratů i komických rozuzlení různých paradoxních situací.

Související témata:
Kráska v nesnázích

Reklama

Další články

Načítám