Hlavní obsah
Článek

Dnes je Simona Krainová (51) považovaná za českou módní ikonu, kterých máme jako šafránu, a je módními odborníky chválená hlavně za to, jak zdařile umí kombinovat. Nebylo tomu tak ale vždycky. Kolují okřídlené historky, jak na začátku devadesátých let mladá Krainová tápala a její oblečení často budilo údiv.

„Měla jsem s tím velký problém. Myslím si, že oblékání je věc, kterou se člověk může naučit. Určitě to není o tom, že když do tohohle módního světa vejdeš, tak víš a umíš. Je to věc, kterou odpozoruješ, naučíš se," přiznala se nám na módní přehlídce značky F&F modelka.

„Mám kolem sebe ve své práci spoustu stylistů a lidí, kteří mi radí. Dodneška využívám jejich služby, jsou to kamarádi, kterým nemusím platit, ale přijdou ke mně na kafe, vyzpovídám je, vytáhnu z nich informace a taky se učím," říká Krainová, která čerpá nové módní trendy v magazínech a na internetu.

To kolegyně Aneta Vignerová (36), která je stejně jako Simona shodou okolností rodačkou z Havířova, si v oblékání věří víc. „Styl jsem měla vždycky. Nikdy jsem neměla problém, že by mi někdo řekl: Ty vypadáš hrozně, běž se převlíct," řekla nám Miss ČR 2009. „S věkem se dostávám do polohy, ve které se sama sobě líbím. Jsem typově velmi výrazná, a tak na sobě mám ráda oblečení minimalističtější. Nechávám podtrhnout přirozenost," říká Aneta, kterou prý přirozeně inspiruje práce.

To Vlaďka Erbová na tom byla v mládí s prezentací svého zevnějšku tak někde mezi Simonou a Anetou. „Co se týče oblečení, tak jsem vždycky věděla, že toho na sobě musím mít míň, aby to u mě bylo víc. Neuměla jsem ale vychytat make-up. Ze začátku, než jsem se naučila líčit, tak jsem dost chybovala. Na obličeji jsem toho měla někdy moc," přiznala se Vlaďka.

Reklama

Další články

Načítám