Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Nenahraditelná královna českého šansonu Hana Hegerová (†89) odešla před časem na odpočinek a živé zpívání pověsila k lítosti všech fanoušků na hřebík. V české kotlině však žije zpěvačka a herečka, která šansony zpívá už déle než dvacet let a v repertoáru má nejen její původní písně z divadla Semafor, jímž také prošla, ale též profláklé světové pecky, které si do svého repertoáru Hana Hegerová pečlivě v průběhu desítek let vybírala.

Šanson Jacquese Brela Lásko prokletá s českým textem Pavla Kopty patří k největším hitům Hany Hegerové. Renata Drössler (60) na své poslední album zařadila slavnou Brelovu Ne me quitte pas v originále. A vy si v našem videu můžete poslechnout její podání.

Písně ostatně Renata zpívá nejen v češtině, ale i v polštině a francouzštině. A právě k Francii má zpěvačka velmi osobitý vztah. „Miluji Francii i Edith Piaf a její tvorbu. Před půl rokem jsem si užila výlet do Paříže a Versailles. A to jsem ještě netušila, že si zahraju markýzu de Tourzel v muzikálu Antoinetta - královna Francie,“ svěřila Super.cz Renata

„Při návštěvě Francie jsem si Versailles samozřejmě nemohla nechat ujít, celé prostředí a zejména zahrady mne doslova uchvátily. Navíc jsem bydlela přímo v Trianonu, tedy v místě, které hraje roli i v jedné z písniček našeho muzikálu,“ dodává zpěvačka, která se ve své nové roli na prknech Divadla Hybernia objeví už 10. dubna.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám