Hlavní obsah
Článek

Vzhled rtů a zubů je dán dědičností. Největším viníkem zhoršení tvaru rtů však bývá věk. S přibývajícími léty se rty vtáčejí směrem do úst a zmenšují se, radikálně mění výraz celého obličeje. Svůdná ústa se snaží vytvarovat lékaři již několik desetiletí, nyní konečně své umění spojili dermatologové, chirurgové a stomatologové a na výsledcích je to znát. Končí doba nepřirozeně nafouklých rtů. Připravte se na okouzlující úsměvy!

Správná opora je pro krásné rty základ

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Významnou úlohu hraje poloha a tvar zubů. „Pokud jsou zuby věkem nebo vrozenou dispozicí zkrácené, nemají rty správnou oporu, což řešíme nejčastěji keramickými fazetami,“ vysvětluje doc. MUDr. Roman Šmucler, CSc., majitel kliniky Asklepion. „Teprve nedávno se přišlo na to, že rozhodující pro mladistvý vzhled úst je vzdálenost od nosu k červeni horního rtu. Čím je tento rozměr delší, tím starší vypadáme.“

Plné a svěží, ale žádný kačer!

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Plnost rtů se již delší dobu řeší výplněmi, dnes nejčastěji na bázi kyseliny hyaluronové. Většina žen v poslední době dává před augmentací rtů přednost velmi přirozenému refreshi. Dermatolog při něm aplikuje jehlou nebo kanylkou jemnější typ materiálu, po kterém dojde k redukci drobných vrásek nad rtem, aniž se extrémně zvětší objem rtů. Chirurgové pak přidávají lip-lifting, který šetrně pozvedne horní ret, lehce odhalí horní zuby a zkrátí již zmiňovanou vzdálenost od kořene nosu. Důležitá je ale kooperace a vzájemná komunikace zmíněných estetických specializací.

Získejte úsměv s dolíčky ve tvářích

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Problematika se nazývá Dimple Surgery nebo Dimple Creation Surgery. V podstatě jde o jednoduchý a rychlý plasticko-chirurgický ambulantní zákrok prováděný v lokální anestézii. Zevnitř se přes ústní sliznici odstraní z oblasti tváře malý kousek svalu a sval se následně fixuje o kůži tváře z vnitřní strany. To způsobí vtáhnutí kůže a vytvoření dolíku. Na kůži z vnější strany nejsou viditelné žádné stopy po chirurgii. První měsíc po zákroku je ďolíček permanentní, následně zůstává viditelný už jen při smíchu, což je požadovaný výsledek. V asijské kultuře dolíčky ve tvářích údajně symbolizují štěstí a plodnost, zatímco v západní kultuře jde jednoduše o určitou známku jedinečnosti a roztomilosti. Zákrok je populární v USA.

Jak na dokonalé rty? Shrňme si to

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Krásně rovné a bílé zuby zajistí správná dentální hygiena, práce ortodontisty či keramické fazety. Vzhled rtů určuje i to, zda mají zevnitř správnou oporu. Příliš odhalené dásně, tak zvaný gummy smile, upraví stomatolog „přišitím“ horní uzdičky. Jednoduchý zákrok umí radikálně změnit vzhled úsměvu - Pozvednout spadlé koutky úst a vrátit tak obličeji příjemný mladistvý výraz umí dermatologové injekčně aplikovanou kyselinou hyaluronovou. Nedostatečnou plnost rtů, ale i drobné asymetrie vyřeší výplňové materiály na bázi kyseliny hyaluronové. Aplikují se buď jehlou, nebo kanylou a vyžadují zkušenosti dermatologa. Pro přirozený vzhled se stále častěji provádí refresh rtů. Zkrácením vzdálenosti od kořene nosu ke rtům pomocí chirurgického lip-liftingu dojde k vytvarování rtů do nové sexy pozice. Drobný zákrok srovnatelný s operací víček výrazně změní proporce obličeje. Zkušený plastický chirurg umí vytvarovat ve tvářích dolíčky, které úsměv korunují roztomilostí a svěžestí.

Další články

Načítám