Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Představit si 80. léta bez legendární norské kapely A-ha je stejně nemyslitelné, jako z tohoto období vyčlenit produkci Michala Davida. Zejména zpěvák Morten Harket (54) patřil k nejobdivovanějším mužům celého světa.

Hit Take on Me je sice nesmrtelný, ale kapelu A-ha takový osud bohužel nepotkal. Norské trio svou kariéru odstartovalo v roce 1985 právě tímto hitem, jemuž právem náleží místo v dějinách populární hudby. Po úspěšném comebacku v roce 2000 chytila kapela druhý dech, ale o deset let později ukončila svou činnost.

Zpěvák Morten Harket s rozsahem pěti oktáv může ovšem z úspěchu A-ha těžit dodnes. Přestože z hlediska současných kritérií v mládí nepředstavoval ztělesnění mužnosti, jeho podobizna patřila k nejčastějším přílohám magazínu pro mládež. Na nedostatek obdivovatelek si nikdy nemohl stěžovat, o čemž svědčí jeho početný rodinný klan, který je pro něj dnes prioritou.

Morten Harket si pořídil pět potomků, kteří mu připomínají jeho tři osudové ženy. Nejdelší vztah prožil s Camillou Malmquist, která byla v letech 1989 - 1998 jeho manželkou. Tato švédská herečka mu porodila Jacoba (24), Jonathana (23) a Annu (20). Frontman kapely A-ha se poté nikdy znovu neoženil, ale pořídil si další dvě dcery. S Anne Mette Undlien má Henny (11) a s Inez Andresson Karmen (5).

Reklama

Další články

Načítám