Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Podání ruky na přivítanou na Novém Zélandu nestačí a princ William (41) s manželkou Catherine (42) na to byli dobře připravení. Rituál zvaný Hongi v podobě přitisknutí nosu a čela k protějšku je tak během jejich první společné oficiální cestě po Austrálii a Novém Zélandu nepřekvapil. Ostře sledované třítýdenní návštěvy se účastní i osmiměsíční princ George, pro kterého je taková cesta velkou premiérou.

Královský manželský pár se synem dosedl na půdu novozélandské metropole Wellingtonu v ranních hodinách a již během vystupování z letadla se Kate jen tak tak stačila vyhnout nepříjemnosti. Vítr jí totiž pozdvihl sukénku nebezpečně vysoko.

Během uvítacího ceremoniálu se státníky na ně čekal i tradiční tanec maorských válečníků Haka, při němž mají muži zakryto pouze to nejnutnější. Maoři byli původní obyvatelé Nového Zélandu, který je dnes stejně jako Austrálie nezávislou konstituční monarchií, v čele formálně stojí britský panovník, tedy královna Alžběta II.

Reklama

Další články

Načítám