Hlavní obsah
Článek

Jana Štěpánková (79) je další osobností, která během udílení cen TýTý vstoupila do Dvorany slávy. Mezi významné osobnosti televizní obrazovky ji uvedl Lubomír Lipský, který toto ocenění obdržel minulý rok. Divadelní, filmová a seriálová herečka cenu nevnímá rozhodně jako tečku za svou kariérou. "Taky mě napadlo, jestli mám končit, ale já si to nepřipouštím. Zatím nemusím končit."

V květnu začne Štěpánková točit seriál Obvoďák Martin. Převzaté dílo z Anglie popisuje příběh lékaře, který odejde z velkého města pracovat na vesnici. "Dávali to i u nás a moc se mi to líbilo. Bylo to rozkošné, úžasně ztvárněné figurky. Doufáme, že se to podaří i nám," říká paní Jana.

Její poslední nepřehlédnutelnou seriálovou rolí byla Hedvika Valentová v seriálu První republika. Štěpánková v retro seriálu vydržela pouze do čtvrtého dílu a pak její postava zemřela na španělskou chřipku. Herečku odchod velmi mrzel, práce na náročném, ale krásném seriálu, ji prý velmi těšila. "Zbavili se mě brzo," postěžovala si nám herečka.

Reklama

Další články

Načítám