Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sobotní večer byl pro Dagmar Havlovou (71) radostným překvapením. Známá česká herečka a bývalá první dáma během udílení cen TýTý proměnila nominaci za nejlepší herečku a stala se také absolutním vítězem.

Vzpruha to pro Havlovou možná byla o to větší, neboť ji v posledních dnech trápila nemoc. „Byla jsem nemocná deset dní a stále ještě užívám antibiotika," svěřila se Super.cz. Bylo vidět, že je herečka zesláblá, zadýchávala se a trápil ji kašel. Ocenění diváků ji ale natolik potěšilo, že po přenosu hrdinně rozdávala rozhovory a oslavovala v prostorách svého domovského Divadla na Vinohradech s přáteli.

Role doktorky Foldynové byla pro herečku zásadní nejen proto, že za ni obdržela dvě pozlacená zakřivená zrcátka, ale seriál Sanitka jí pomohl překonat těžké období bezprostředně po odchodu manžela. Pouhé dva týdny po smrti Václava Havla se totiž herečka vrátila zpátky na plac. „Měli jsme čtrnáctidenní pauzu. Celý štáb se choval fantasticky. Vracela jsem se do okruhu svých lidí. Myslím, že mi moc pomohlo, že jsem ten seriál točila," vzpomíná paní Dagmar.

Havlová má své vysvětlení, proč diváky její působení v seriálu Sanitka zaujalo. „Tím, že jsem strávila spoustu času v nemocnici ať už s manželem, nebo sama se sebou, tak se divákům libilo, jak jsem podala lékařku, že jsem byla variabilní," nahlas si zdůvodňovala Havlová, proč asi obdržela obě ceny. „Je to dva roky, co jsme to točili, a když jsem se během přenosu dívala na sestřih, tak jsem byla překvapená, co všechno jsem tam zvládla," řekla Havlová.

Reklama

Další články

Načítám