Hlavní obsah
Článek

Dáma, která je na fotce zamaskovaná retro brýlemi a čepicí, patřila svého času k největším kráskám evropského filmu. Milovala Brigitte Bardot, vyhrála soutěž krásy, prorazila na konci padesátých let a syna, kterého porodila už v devatenácti, musela před světem dlouho tajit a vydávat za svého bratra. Už víte?

Kdyby v italském a evropském filmu nevyšla hvězda s podmanivým hlubokým hlasem a fotogenickou tváří jménem Claudia Cardinale (75), byl by o mnoho chudší. Hereckým talentem sice okatá kráska netrumfla ani Sophii Loren ani Ginu Lollobrigidu, půvaby a fotogeničností je však strčila do kapsy hravě.

Hereckou kariéru Claudia odstartovala ve dvaceti letech filmem Zmýlená neplatí (1958). Následovaly další úspěšné snímky Rocco a jeho bratři (1960), Cartouche (1962), Gepard (1963), Růžový panter (1963), Hvězdy Velkého vozu (1965) a především Tenkrát na západě (1968), který jí přinesl na několik dalších let větší slávu než umělecky cennější filmy z dřívějška.

Jedna z nejpůvabnějších Italek, která brzy oslaví šestasedmdesátiny, stála před oltářem celkem dvakrát. S filmovým producentem Francem Cristaldim žila patnáct let. Přesně tak dlouho trvala jejich smlouva. Claudia nesměla po tu dobu přibrat na váze, měnit líčení a hlavně musela před novináři tajit existenci svého malého syna Patricka, kterého porodila v devatenácti letech. Její mateřství nakonec odhalili novináři. Claudia musela s pravdou ven. Od poloviny sedmdesátých let žije s režisérem Pasqualem Squitierim, s nímž má dceru Claudii. Ta už ji udělala babičkou.

Reklama

Další články

Načítám