Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

O půvabech sličné Anety Krejčíkové, kterou televizní diváci znají ze seriálu Ulice, není pochyb. Poprvé je ovšem tato blondýna předvádí v retro hávu na divadelních prknech jako zamilovaná Eliška Záhorská v bláznivé komedii Eva tropí hlouposti, jejíž filmová verze už desítky let patří do zlatého fondu domácí kinematografie.

Na to, jak to Anetě sekne na prknech Divadla Na Fidlovačce, a zda se svou krásou a šarmem vyrovná předválečné filmové hvězdičce Jiřině Sedláčkové, jež si před pětasedmdesáti lety na barrandovském kopci před kamerou v roli Elišky užívala polibků, doteků, ale i bláznivých vtípků legendárního Oldřicha Nového, se můžete podívat v naší fotogalerii.

Hvězda někdejší profesionální modelky Jiřiny Sedláčkové na filmových plátnech zářila sotva dva roky. I přesto se stihla objevit v hlavních rolích filmů Ideál septimy (1938), Děvče z předměstí (1939) nebo Bílá jachta ve Splitu (1939). Byla spíš typem než skutečnou filmovou herečkou, její fotogenickou tvář však do okamžiku, než se sama vzdala filmování a začala se zdokonalovat na divadle, režiséři chvíli využívali. V roli Elišky Záhorské předvedla svůj nejlepší výkon.

Reklama

Další články

Načítám