Hlavní obsah
Článek

Herečka Simona Chytrová, která je už dvacet let vdaná za režiséra Víta Olmera, přiznala, že zápasila s poruchou příjmu potravy. Vážila dokonce pouhých třicet dva kilo a má štěstí, že je ještě mezi námi. Vše začalo v době, kdy se vrcholově věnovala gymnastice.

"Bylo mi čtrnáct nebo patnáct, když se mi to přihodilo. V té době ještě nikdo o téhle nemoci nic netušil, takže mě léčili na všechno možné, jenom ne na anorexii. Později jsem o tom natočila i 13. komnatu a pak se k anorexii začaly přiznávat i různé modelky a manekýnky," řekla Super.cz Simona.

Herečka se snaží podobně nemocným ženám pomáhat, pravidelně navštěvuje i specializované centrum pro poruchy příjmu potravy na pražském Karlově. "Je to hodně frekventovaná nemoc a trpí tím nejen hodně děvčat, ale i dospělé ženy v mém věku," uvedla Simona.

Ani ona nemá anorexii úplně za sebou. "S touto nemocí se žije celý život. Jako neexistuje vyléčený alkoholik, tak nejsou ani vyléčené anorektičky. Pořád to máte zakódované v hlavě a stačí větší stres, aby se zase ozvala. Takže zatímco můj muž se v psychicky vypjatých situacích cpe, já jíst přestávám," přiznala.

Simona je pořád ultra štíhlá, tvrdí ale, že se neváží. "Momentálně problém s jídlem nemám. Ale to vám řekne každá anorektička," uzavřela Simona, kterou v nejbližší době uvidíme v pokračování filmu Bony a klid, který natočil její muž a ona v něm nejen hraje, ale je i autorkou kostýmů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám