Hlavní obsah
Článek

Nejlepší obrana je útok. Přesně takovou taktiku zvolil Josef Rychtář (65) během opakovaného soudního stání, kdy čelil na lavici obžalovaných obvinění z fyzického napadení dnes již bývalé manželky Dariny a porušování domovní svobody.

Manžel postavil svou obhajobu na teorii, že ve skutečnosti on byl obětí, a nikoli manželka. „Vzhledem k sedmadvaceti letům stráveným s mojí bývalou ženou nechci své zdůvodnění veřejně prezentovat, jsou to citlivé informace, jednalo se o věci jako sebepoškozování,“ uvedl Rychtář.

V další části jednání naznačil, že jeho manželka se pokusila o sebevraždu. „Žádám o to, aby byli vyslyšeni další svědci, kteří mohou potvrdit, že mě v době našeho manželství moje žena Darina pobodala kuchyňským nožem," nechal se slyšet Rychtář a dále na lavici obžalovaných uvedl: „Také trvám na pozvání mého syna Jana. Ten manželku sundával ze střechy našeho rodinného domu."

Soudkyně Dana Haňková nakonec případ odročila s odůvodněním, že hodlá vyslechnout hlavní aktérku celé kauzy Darinu Novou (66), která se z jednání omluvila ze zdravotních důvodů.

Josef Rychtář byl zjevně nespokojený se skutečností, že soudkyně odmítla vyslechnout jím navržené svědky. „Rozhodl jsem se podat stížnost k Ústavnímu soudu. Mám právo jako žádat, aby byli moji svědci vyslyšeni. Vy jste mému požadavku nevyhověla, a tak to budu řešit jinou právní cestou," vykřikoval na závěr soudního jednání Rychtář.

Když se ho soudkyně Haňková snažila uklidnit, tak dále reagoval: „Jsem velmi klidný, paní předsedkyně, ale vidím, že jste podjatá z důvodu toho, že jste zavrhla vyslyšení mých svědků. Když to neuděláte vy, vyslechne je tedy jiný soud."

Reklama

Další články

Načítám