Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Manžel Ivety Bartošové (†48) Josef Rychtář (65) se dnes podruhé zpovídá u soudu za napadení manželky Dariny a za porušování domovní svobody Zdeňka Macury (49). Tomu měl neoprávněně vniknout do domu v době, kdy Macura cestoval po Itálii s Ivetou Bartošovou.

Rychtář dorazil k soudu společně se svým synem Janem ve výborné náladě. Samozřejmě nechyběl ani samozvaný ochránce žen Zdeněk Macura v lesklém obleku, který přišel po boku jedné z týraných žen, jíž se jako rytíř na bílém koni ujal.

Bát se musí ale hlavně obžaloby z ublížení na zdraví, kterého se dopustil na své exmanželce Darině. Tu měl udeřit pěstí. Rychtář odmítl u soudu vypovídat s tím, že za to může přítomnost médií v soudní síni. „Vzhledem k tomu, že v soudní síni se nevyskytuje veřejnost, ale zástupci médií, kteří si pořizují zápisky, na základě kterých na mě bude vyvíjen mediální tlak, tak odmítám vypovídat,“ řekl soudu Rychtář. Nakonec však přeci jen vypovídal a naznačil, že si své zranění jeho exmanželka přivodila sama.

„Vzhledem k sedmadvaceti letům stráveným s mojí bývalou ženou nechci své zdůvodnění veřejně prezentovat, jsou to citlivé informace, jednalo se o věci jako sebepoškozování,“ prořekl se Rychtář.

Darina Nová (66) se ale k soudu nedostavila. Už v pátek se prostřednictvím svého advokáta omluvila, že se nedostaví ze zdravotních důvodů. Super.cz vypátral, že trpí psychickými problémy.

Soud dále vyslechl Zdeňka Macuru a jeho sousedku ohledně vniknutí do jeho domu v Líbeznicích. Jeho požadavek na deset miliónů náhrady škody ale soudkyně smetla ze stolu.

Soudkyně JUDr. Dana Haňková nakonec k rozsudku nedospěla a odročila soudní líčení na 8. května. Ráda by totiž vyslechla ze zdravotních důvodů nepřítomnou exmanželku Rychtáře Darinu Novou. Naopak Rychtář se oháněl tím, že si bude stěžovat na podjatost soudkyně, protože odmítla vyslechnout některé další svědky.

Reklama

Další články

Načítám