Hlavní obsah
Článek

Letošní ceny Thálie ovládli spíše mediálně méně známí umělci, ovšem mezi předávajícími byla řada známých tváří. Po hodně dlouhé době jsme tak měli příležitost vidět pár Báru Munzarovou (52) a Martina Trnavského (54). Bylo vidět, že jim to pořád klape a Martin se o Báru láskyplně staral.

Herečka má totiž po předloňském zraněném kotníku opět problém s nohou a na Thálie se doslova přibelhala. Když spolu s partnerem předávali jednu z cen, při cestě na pódium ji musel přítel podpírat a ona jen stěží našlapovala. "Zkouším teď představení v Jihočeském divadle a přetížila jsem si achillovku," vysvětlila Bára.

Známí herci a zpěváci letos většinou ostrouhali, i když už se do nominací dostali. Moniku Absolonovou (47) předstihla muzikálová herečka z Českého Těšína Lucie Bergerová, Jiřího Langmajera (57) Marek Holý, který hrál v pražské Hybernii Zorra.

V kategorii pánské činohry zase známějšího Karla Dobrého nebo Miloslava Könniga předběhl Petr Mikeska, který hraje v mladoboleslavském divadle Paula Verlaina, kde mu v roli Arthura Rimbauda sekunduje Lexa z Comebacku Matouš Ruml. A největší fešák mezi letošními držiteli cen byl operní zpěvák, basista Jiří Přibyl z olomouckého divadla.

Letos jsme se dočkali pouze jediného standing ovation, a to když cenu za celoživotní dílo dostal herec Josef Somr. "Mám pocit, že je to spíš cena k mým nedožitým osmdesátinám," žertoval herec, který jubileum oslaví za čtrnáct dní. "Slibuji, že se toho pokusím dožít," použil pořádně černý humor Somr.

Reklama

Další články

Načítám