Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Matthew Whelan se pyšní titulem nejpotetovanější Brit. Kérkami si v minulosti nechal pokrýt nejen celé tělo, ale i obličej, a dokonce také oční bulvu. Nyní však hodlá začít od začátku.

Koho by však napadlo, že bývalý wrestler Matthew hodlá přesedlat ke slušňákům, je na omylu. Pro postupné odstranění všech svých tetování se rozhodl ze zcela jiných důvodů, jeho dosavadní sbírka obrázků jej omrzela a chtěl by ji obměnit. Malůvky na těle ho přitom v minulosti vyšly na bezmála milión korun. Za zákroky laserem, během nichž dochází k odstraňování barvy z jeho kůže, už zaplatil šest tisíc liber, tedy téměř 200 tisíc korun.

Rodák z Birminghamu, jenž si nechal změnit jméno na King of Ink Land, se svou vášní začal už v šestnácti, kdy si vytetoval anglického buldoka. Po dvou dekádách hadů, škorpiónů a jiných motivů se rozhodl svou kolekci odstranit a dát přednost jinému výběru.

„Přemýšlím o sobě jako o galerii umění. Když některá díla zestárnou a lidé chtějí vidět něco nového, je na čase to obměnit. Nechám si je odstranit laserem a prostě začnu znovu,“ překvapuje Matthew.

„Nemůžu se dočkat dne, kdy si místo nich nechám udělat něco nového, už mám i něco vybraného. Až umřu, chci zanechat své tělo muzeu nebo svým příbuzným. O mou lebku už měli zájem i v Kanadě,“ má jasno milovník inkoustu v kůži.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám