Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Lucie Bílá (58) se raduje, stav její maminky, která upadla do kómatu po mozkové mrtvici, se lepší tak, že jsou udiveni i lékaři. "Je to běh na dlouhou trať, ale maminka je neuvěřitelná," svěřila téměř se slzami v očích Bílá.

"Lékaři nás strašili, že se máme modlit, aby se vůbec neprobudila, ale to nezná holky Zaňákovy. Deset dní jsem jí zpívala, než se probudila, voněla jsem ji svým parfémem, modlila jsem se, aby se to zlepšilo," řekla Super.cz.

"Nejprve jsme spolu komunikovaly jen stiskem ruky a mrkáním očí, ale ze dne na den se to zlepšilo a ona mi ráno, když jsem přišla, řekla: ‚Ahoj, Haničko.‘ Ted už mluví, vtipkuje a hlavně bojuje. Vracím jí to, co mi dala ona. Učíme se znovu číst a psát. Ona to vlastně prožívá už potřetí. V šesti letech totiž měla tyfus a také se musela vše učit znovu," vyprávěla nám Bílá.

„Zrušila jsem všechno, co šlo, a dělám jen to nejdůležitější, a to je to, že jsem se svými rodiči. Maminku zatím pustit domů nechtějí, ale my si ji brzy ukradneme," usmívala se. V plánu má i přestavbu domu, původně chtěla nastěhovat maminku k sobě, ale to nakonec nedopadlo. "Rodiče chtějí být u sebe, a tak musím předělat jejich dům," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám