Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kubánská tanečnice Doris Martinez, která je už čtvrtým rokem přítelkyní nejhubenějšího českého zpěváka Ondry Rumla (42), málem přišla o život díky nevinnému žertu.

Po tanečním vystoupení ve Španělsku vyrazila tanečnice s kamarády na soukromý večírek. Jednoho ze zúčastněných nenapadlo nic lepšího, než udělat soutěž, kdo skočí první do venkovního bazénu. Doris, která nikdy nezkazí žádnou legraci a ráda se dobře baví, vzala výzvu za svou a radostně se k bazénu rozběhla a skočila šipku. Bohužel jako jediná nevěděla, že je v bazénu sotva deset centimetrů vody.

„Dopadla jsem na čelo a pak následovalo celé tělo. Slyšela jsem křupnutí, na které nikdy nezapomenu. Podařilo se mi po pádu za chvíli sebrat. Nohy jsem cítila, a tak se mi s pomocí ostatních povedlo postavit. Krk mi ale neudržel hlavu. Musela jsem si ji držet dlaněmi,“ popisuje Doris hrůzný zážitek.

V nemocnici Doris lékaři řekli, že se tím jako kdyby znovu narodila. Měla prý veliké štěstí, většina lidí takový pád nepřežije. V lepším případě skončí na invalidním vozíčku. Měla poškozený druhý a třetí obratel. „Když jsem se doktorů ptala, kdy zas budu moct tancovat, jen mlčky krčili rameny. To byla nesnesitelná hrůza. Tanec je můj život,“ přiznává tanečnice. Doris se díky péči nejbližších podařilo z úrazu zotavit natolik, že dnes už zase vesele tančí, a dokonce i tanec vyučuje. Následky nehody cítí, když je změna počasí nebo v zimě.

„Celé čtyři měsíce jsem nesměla chodit. Nejprve jsem nosila límec a pak jsem se začala rehabilitovat. Zkoušela jsem fyzioterapii, ale i akupunkturu a homeopatii. Časem jsem zas začala trénovat a dostala jsem se zpět do formy. Jsem přesvědčená, že právě tanec mi nejen zachránil život, ale díky němu se můžu opět hýbat,“ svěřila se nám Doris s úsměvem.

Reklama

Další články

Načítám