Hlavní obsah
Článek

Neznámý zločinec, kterému se podařilo unést pětiletého kocoura Ceasara, požaduje za navrácení domácího mazlíčka 4,5 miliónu zlotých (27,5 miliónu Kč). Ceasar je sice vzácný mazlík rasy Mekong Bobtail, ale jeho majitel, dvanáctiletý Dawid Kisielewski, tvrdí, že jeho cena je spíš kolem 2 000 zlotých (12 000 Kč).

Když kocour minulý měsíc beze stopy zmizel, Dawid vylepil plakáty s jeho fotografií po celém městě. Po pár týdnech ale hledání vzdal a začal se smiřovat s jeho ztrátou. "Strašně se o něj bál. Měl Ceasara hrozně rád," říká Dawidova matka Jolanda (40).

Před pár dny však přišel nečekaný telefonát. Neznámý muž prohlásil, že kočku má a vrátí ji, pokud rodina zaplatí neuvěřitelných 4,5 miliónu zlotých.

"Musí to být totální šílenec. Takové peníze prostě nemáme. A kromě toho, ten kocour má cenu jen kolem dvou tisíc zlotých. Netuším, co budeme dělat, nemůžeme si to dovolit. Ale když se kocour nevrátí, Dawidovi to zlomí srdce," dodává chlapcova matka.

Jak uvádí Orange News, do případu se vložila policie, která se snaží únosce nalézt. "Když někdo vyžaduje výkupné za zcizení majetku cizí osoby, může být potrestán až třemi lety vězení. Toho šaška najdeme a postaráme se o to, že dostane nejvyšší možný trest," slibuje policejní mluvčí Ryszard Padua.

Související témata:
Výkupné

Reklama

Další články

Načítám