Hlavní obsah
Článek

Na titulních stranách magazínu Shape se každý měsíc objevuje některá z celebrit a obvykle toho na sobě příliš nemá. Nejde však o pánský časopis s nahotinkami, ale o inspiraci, aby se lidé začali více hýbat a žít zdravěji. Dubnové vydání zdobí Naomi Campbell (53), která překvapuje nejen stále stejně štíhlou linií, jakou měla před dvaceti lety, ale především tím, jak je její postava pevná a vyrýsovaná. Jenže s váhou by teď Naomi mohla mít potíže. Rozhodla se totiž seknout se svým velkým zlozvykem - kouřením.

Campbell to uvedla v rozhovoru pro časopis. S odvykáním má přitom zkušenosti z minulosti. V roce 1999 podstoupila léčení kvůli závislosti na kokainu, a tak jsou pro ni cigarety další výzvou. Modelka, která aktuálně rozjíždí další řadu svého pořadu pro mladé modelky The Face, navíc nečekala, že nekouřit by mohlo být tak náročné.

„Lidé mi říkali, že přestat s cigaretami je horší, než odvykat od alkoholu. Nevěřila jsem tomu, ale víte co? Je to těžší. Je to neustálý boj. Popravdě jen to povídání ve mně vzbuzuje touhu zapálit si. Takže přestaňme o tom, prosím!“ žadonila modelka, která měla možnost obě neřesti porovnávat. Kdysi totiž úplně přestala pít alkohol a nyní říká, že už jej dokonce nesnáší.

Avšak téměř každý, kdo někdy pokořil závislost na cigaretách, přiznává, že se to neobešlo bez několika kilogramů váhy navrch. Jsou ale i případy, kdy lidé přibrali i desítky kilo. Chuť na cigaretu se lidé snaží zajíst něčím, co jim chutná, aby alespoň trochu zmírnili stres, který se v nich s upíráním cigaret střádá. Navíc i metabolismus se na čas zpomalí. Hrozí snad něco obdobného i Naomi?

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám