Hlavní obsah
Článek

Když se zpěvák Pavel Vohnout alias Kyklop z Maxim Turbulenc v padesáti rozhodl, že svůj život od základů změní, tohle by nikdo nečekal. Na vernisáži Večerní fotografické školy se objevily jeho akty. A nafotil je ještě předtím, než začal s hubnutím, kdy během osmi měsíců shodil šedesát kilo.

"Ty fotky vznikly úplně náhodou, spontánně," vysvětluje Pavel Vohnout. "V podstatě šlo o normální focení na nový obal cédéčka a plakáty ke koncertům s klukama z kapely Blue Rocket. Atmosféra byla tak úžasná, že jsme se u toho pošťuchovali, chechtali, vymýšleli jsme různé možné i nemožné kreace. Prostě blbli jako děti," vyprávěl, jak došlo k tomu, že odhodil svršky.

I fotografa Josefa Edvarda Gregora, z jehož dílny nahé Kyklopovy snímky pocházejí, nečekaný zvrat v pózování překvapil. "Kyklopa z ničeho nic napadlo, že se všichni vyfotí nahatí a naběhl na scénu jako první jen s činelem v ruce. Nejdřív jsem vyprskl smíchy, ale pak si řekl: A proč ne? Všichni rockeři se rádi fotí v naleštěných a okovaných bundách, tak proč je jednou nenafotit tak, jak je pánbůh stvořil," svěřil.

"Samozřejmě vtipně, nevulgárně a s nadsázkou. Myslím si, že se nám fotky docela podařily a kromě nich zbude vzpomínka na tu srandu, co jsme u focení zažili. Byly chvíle, kdy jsem se s fotoaparátem v ruce popadal za břicho tak, že jsem nebyl schopen vůbec fotit."

Protože výstava v pražské Vodičkově ulici potrvá do 29. března, zbývá ještě spousta času se přesvědčit, jestli nahaté focení opravdu stálo za to.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám