Hlavní obsah
Článek

Dřív sotva chodil a málem vysazovali futra, když někam přišel. Dnes po ulici chodí skoro jako baletka a ani jeho dlouholetí blízcí ho téměř nepoznávají. Herec Jiří Hromada zvládl úspěšně boj s rakovinou, až ta ho vlastně ale dokopala k tomu, aby podpořil své zdraví dietou. „Orgány mám jako miminko,“ svěřil se nám známý dabér a šéf unie českých, moravských a slezských herců.

„Vracím se zpátky do podoby, v jaké jsem po škole vstupoval na jeviště pražského Divadla E. F. Buriana. Podařilo se to díky dělené stravě bez lékařů, tabletek a různých pudingů. Člověk se musí jenom rozhodnout,“ uvedl pro Super.cz Hromada. Měl přitom namále. Lékař ho varoval, že jestli nezhubne, brzy zemře.

„Bojoval jsem s několika zdravotními problémy. Tehdy jsem předal mladým velkou zátěž s gay hnutím a rozhodl jsem se, že teď budu pracovat na sobě a pokusím se vrátit do života. Jak je vidět, zdařilo se to. A naprosto jednoznačně mi to pomohlo s nemocemi. Nechal jsem se vyšetřit, aby se ukázalo, jaký dopad to mělo na mé zdraví. Řekli mi, že výsledky signalizují, že jsem miminko. Takže jsem se znova narodil,“ prozradil nám za symbolického odbíjení zvonů z nedalekého kostela.

Paradoxně funkce prezidenta Herecké asociace mu pomohla zachránit život. „Získal jsem úžasnou paní sekretářku, která mi vyvařuje, dělá mi saláty a pečuje o mě velmi pečlivě a přísně,“ dodal Hromada, který nosí oblečení, které patnáct let nemohl obléknout. Až dosáhne sta kil zhubnutí, vymění prý kompletně celý šatník. Tím největším, co měl ve skříni, obdarovává bezdomovce.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám