Hlavní obsah
Článek

Hitmaker Michal David (63) je sice úspěšný a jeho hity jsou u posluchačů i diváků jeho muzikálů neskutečně oblíbené, pokud jde ale o oficiální místa, tam mu nepřejí. Když jsme se s Michalem potkali naposledy, bylo to na párty, která předcházela udělování prestižních divadelních cen Thálie, které proběhne v sobotu 28. března v Národním divadle.

Po dlouhé době se do nominace na tyto ceny dostal i David, a to prostřednictvím Jiřího Langmajera (57), jenž je nominován za hlavní mužskou roli v muzikálu Mata Hari. "Není to poprvé, co byl někdo nominován, ale cena nikdy nepřišla. A bojím se, že Jirka Langmajer ji kvůli mně taky nedostane," myslí si Michal David.

"Vzpomínám si, jak byla v roce 2003 nominována za Kleopatru, které se odehrálo 1500 repríz, Monika Absolonová (47), ale cenu dostala Daniela Šinkorová (51) za muzikál Kristián, přičemž měla odehrané jen dvě představení v Brně. Je to absurdní," míní.

To ale není vše, co mu v poslední době hnulo žlučí. Aktuálně je naštvaný kvůli rozhodování jiné komise, tentokrát na ministerstvu kultury, která rozhoduje o tzv. filmových pobídkách. "Nejde o to, že bychom žebrali o grant. Pobídky fungují tak, že se jim peníze z komerčně úspěšného projektu vrátí, a dokonce ještě vydělají. A domnívám se, že Discopříběh 3 úspěšný bude," začal vyprávět.

"Ale zamítli nás se zdůvodněním, že Discopříběh 3 není dostatečně kulturně hodnotný a neobohatí diváka. Schváleny na pobídky přitom byly Babovřesky 3, Kameňák 5, Bony a klid 2 a další podobné filmy. Moje jméno je prostě zakleté. Ale chtěl bych říct všem těm, kdo rozhodují a nemají mne rádi, že jedu dál a obejdu se i bez nich," uzavřel Michal David.

Reklama

Další články

Načítám