Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Lukáš Vaculík patřil v 80. letech společně se Sagvanem Tofim k nejčastějším motivům zdobícím dívčí pokojíčky. Krátce po dosažení padesátky ovšem kvůli propadlé tváři připomíná staříka.

Neodolatelně blankytné oči mu sice zůstaly dodnes, ale jeho mužné rysy a hustá kštice jsou minulostí. Od dob, kdy Lukáš Vaculík hrál v Kamarádovi do deště, uběhlo 25 let, ale při pohledu na dřívějšího filmového krasavce se nelze ubránit dojmu, že tento film má podstatně starší datum výroby.

Lukáš Vaculík letos oslaví 52. narozeniny a patří tak do stejné generace jako filmové hvězdy Brad Pitt a Tom Cruise. Jeho hollywoodští kolegové ovšem působí mnohem mladším dojmem než český herec, jemuž na věku přidávají propadlé tváře, kruhy pod očima i řídnoucí šedivé vlasy.

Předčasně zestárlý herec se objevil na křtu knihy režiséra Petra Weigla, který Vaculíka v roce 1996 obsadil do svého televizního filmu Jak se dělá opera. Ten je téměř o čtvrtstoletí starší než hvězda Lásky z pasáže, ale při jejich setkání nebylo znát, že je dělí celá generace.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám