Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Velmi kontroverzní, ale podle pořadatelů snad dostatečně výrazný podtitul nese letošní akce ke Světovému dni vody, která má upozornit na to, že 800 miliónů lidí na zemi nemá přístup ke zdrojům pitné vody, a téměř dvě a půl miliardy dokonce nemůže používat toaletu. Akce se jmenuje Fronta na záchod.

Dětskému fondu UNICEF ji pomáhají propagovat spisovatelka Bára Nesvadbová (49), herečka Jitka Čvančarová (46), zpěvačka Olga Lounová (43), moderátoři Jana Adamcová (52) a Karel Voříšek (60) a zpěvák David Deyl (39). Ti se sešli v sídle fondu, aby v rámci akce vyráběli mýdla. A že to byly opravdu zajímavé kousky.

A protože dámy přišly krásně oblečené, musely si obléknout nadační trička, aby se celé nepopatlaly mazlavým materiálem, z něhož vznikaly nejrůznější tvary a velikosti. Na to, jak usilovně na nich všichni pracovali a jaké vznikly kousky, se můžete podívat v naší fotogalerii.

Samotná charitativní akce, která má upozornit také na to, že průjmovým onemocněním, na něž ve světě umírá více lidí než na AIDS, by se dalo v 88 procentech zabránit důslednější hygienou, proběhne již v sobotu na pražském Václavském náměstí.

Reklama

Další články

Načítám