Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Její rodiče si myslí, že modeling je jednou z nejhorších věcí, čím se může žena živit. Třiadvacetiletá Kate Stoltz se ale přesto vzepřela nejen jim, ale i tradici amišů, ke které její rodina patří. Brunetka vyrůstající v přísně křesťanské rodině utekla do New Yorku, aby si zde navzdory veškerým zákazům začala vydělávat focením, a to dokonce spodního prádla.

Amišové představují skupinu křesťanů rozšířenou převážně v USA a Kanadě, kteří odmítají veškerou techniku. Kate tak například nemá jedinou fotografii z dětství. Nesmějí se používat žádné dopravní prostředky kromě povozu s koňmi, telefony, ani elektřina. Žena je zde podřízena muži a musí nosit starosvětské zahalující oděvy. Ačkoli Kate toto v minulosti podstupovala, pod hábitem prý vždy nosila alespoň krásné spodní prádlo.

K civilizovanému stylu života Kate přičichla v roce 2012, kdy dostala příležitost natáčet reality show Breaking Amish, kdy spolu se skupinou dalších mladých amišů objevovala, jak se žije se všemi vymoženostmi moderní doby a uvědomila si, že právě zde je její místo.

„Když jsem mému otci ukázala fotografie ve spodním prádle, chtěl je okamžitě spálit a řekl mi, že skončím v pekle,“ uvedla Kate.

„Můj otec je knězem v naší církvi. Samozřejmě s tím nesouhlasí, ale zároveň ví, že mi už nemůže kontrolovat život. Přestože nikdo z rodiny neuznává, co dělám, pokaždé se domů mohu vrátit. Nemohla bych si přát lepší rodiče, bratry a sestry,“ uzavírá nadějná modelka.

Reklama

Další články

Načítám