Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Komiksový kreslíř Kája Saudek už od roku 2006 přežívá na přístrojích. Jeho manželku Johanku a výtvarníkovo dvojče, fotografa Jana Saudka, dělí stále větší propast, protože oba k této situaci zaujímají zcela jiný postoj.

Poté, co Kájovi zaskočilo sousto v krku, přežívá v pražské nemocnici a jeho manželka doufá, že se jednoho dne probere. Jan ovšem její naději nesdílí, a tak mezi nimi vznikl rozpor.

„Od té doby, co se to Kájovi stalo, se mě Jan ani jednou nezeptal, jak se Kájovi daří, nikdy za Kájou nebyl,“ tvrdí manželka Káji Saudka, která postoji jeho bratra nerozumí: „Myslím si, že z nějaké neodvahy, nechtěla jsem to nazvat srabství. Ti kluci byli tak neskutečně propojení.“

Jan Saudek je ovšem se stavem svého bratra dávno smířený, a kdyby to bylo v jeho moci, dopřeje mu cestu na věčný odpočinek. „Jsem pro eutanazii, jeho žena ne. On je její majetek, tak záleží na ní. Byl bych pro to, aby ho nechali odejít. Když už nic jiného, tak to zatěžuje naše daňové poplatníky,“ řekne známý fotograf v dnešním Top Star magazínu. I kdyby se podle něj stal zázrak a Kája se z kómatu probral, byl by pro běžný život nepoužitelný.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám