Hlavní obsah
Článek

Byli jsme se podívat na muzikál Rent, který režírovala Mirjam Landa. Ten pojednává o partě mladých lidí, z nichž je většina HIV pozitivní, občas někdo zemře na AIDS, sexuální orientaci tam má snad každý jinou, ale hlavně pojednává o snech, o lásce a o tom, že žít se má teď a tady.

Hrál se v angličtině a režisérka doufala, že se to mezi českými diváky chytne. Nestalo se tak a proběhla pouze dvě představení. Od dubna už se bude v Divadle Kalich uvádět v české verzi. "Reagujeme na pokladnu. Divácký zájem bohužel nebyl, když přišli a zjistili, že se hraje s titulky, řekli, že si počkají až na češtinu," vysvětlila Super.cz.

Bylo to pro ni velké zklamání? "Hercům jsem řekla, že mají být rádi za takový kurz angličtiny, který dostali. Je to prostě otázka poptávky, je to umění, kdy nikdy nevíte, jak jej diváci přijmou. Už nechci být zklamaná z ničeho, chci jen žít a být šťastná. O tom je celý Rent," míní.

Na představení sice chyběl její manžel Daniel Landa (55), ale vzala své tři dcery, nejstarší Anastázii a desetiletá dvojčata Rozálii a Roxanu, tak nás zajímalo, jak se s angličtinou popraly ony. "Chodí všechny do anglické školy, nejsem si jistá, zda rozuměly všemu, ale většině ano. Líbilo se jim to, až jsem byla sama překvapená," řekla nám režisérka.

Nejde ovšem jen o porozumění angličtině, ale i o téma muzikálu. "Divili byste se, o čem všem se holky baví a co je zajímá. Bavíme se doma o homosexualitě a dalších věcech, které jsou součástí Rentu, a je pravda, že když jsem jim vysvětlovala, o čem muzikál je, dostaly jsme se i k tématu AIDS a tomu, jak se chránit. Pravda, obracely trochu oči v sloup, bylo jim trapně si o tom povídat s matkou, ale je to důležité," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám