Hlavní obsah
Článek

Tereza Brodská (55) má opět důvod k tomu se smát. Přes nepříliš dobré vyhlídky se její matka Jana Brejchová (84) po srdečním kolapsu dobře uzdravuje. „Mamince se daří líp a líp. Ještě to není v takové fázi, aby se mohla vrátit domů, protože přece jen potřebuje čtyřiadvacetihodinovou péči," svěřila se Super.cz Brodská.

Česká filmová legenda prochází rekonvalescencí v léčebně na pražských Malvazinkách. „Musím na ni prásknout, že je zlobivý pacient. Někdy se vydává na cesty bez chodítka a podpory sester. Sestry s ní ale mají obrovskou trpělivost," řekla nám Tereza.

Nyní to vypadá, že bude v léčebně ještě několik měsíců. Zatím není jasné, jestli bude čtyřiasedmdesátiletá herečka schopná žít sama ve svém bytě, nebo jestli se nastěhuje k dceři. „Je spousta variant. Maminka je dost samotářský člověk. Od doby, co zemřel její manžel Jiří Zahajský, s námi nechce ani trávit Vánoce, má ráda svůj klid, samotu a pohodlí."

Když jsme s Terezou Brodskou dělali rozhovor u příležitosti její návštěvy bohulibé akce Maratonem proti roztroušené skleróze, tak herečka využila příležitosti a popřela spekulace médií, že s matkou v minulosti měla neshody a díky nemoci si k sobě opět nachází cestu. „My jsme byly sblížené už dávno a ani nevím, že bychom v nějakém období měly nějaké konflikty. Krom puberty, ale to mají snad všechny děti," smála se spekulacím Tereza.

Zajímali jsme se také o to, jestli existuje ještě nějaká šance, že by si Jana Brejchová opět stoupla na divadelní prkna nebo před kameru. „Myslím, že maminka nechce. Maminka si myslí, že člověk má v pravý čas s grácií a elegancí odejít," uzavřela těmito slovy naše povídání o své matce Janě Tereza Brodská.

Reklama

Další články

Načítám