Hlavní obsah
Článek

Když se po boku Harryho Pottera objevila v kouzelnické škole v Bradavicích, málokdo očekával, že z dětské hvězdy vyroste skutečná herečka. Emma Watson (23) to ovšem dokázala a je o krok dál než její filmoví spolužáci.

Po osmi celovečerních filmech inspirovaných bestsellery o čarodějnickém učni se trojice hlavních protagonistů ocitla v nelehké situaci. Harry Potter i jeho přátelé Hermiona a Ron byli vnímáni jako dětské hvězdičky, pro něž zpravidla v dospělosti není ve filmovém průmyslu místo.

Emma Watson ovšem dospěla v krásnou ženu a filmovým producentům tak mohla nabídnout více než svou roztomilou tvářičku, která dříve zůstala ve stínu představitele Harryho Daniela Radcliffa. Emma později prokázala svůj herecký talent v kritiky pozitivně přijatém filmu Charlieho malá tajemství a poté se dočkala výrazné role v jednom z nejočekávanějších trháků letošního roku.

Ve velkorozpočtovém snímku Noe si zahrála adoptivní dceru biblického hrdiny, který má za úkol zachránit reprezentativní vzorek světa před apokalyptickou potopou. Uznávaný režisér Darren Aronofsky (Wrestler, Černá labuť) Emmu obsadil do hvězdné sestavy, v níž se objeví i oscaroví herci Russell Crowe, Jennifer Connelly a Anthony Hopkins.

Na slavnostní premiéře v Berlíně to byla ovšem ona, kdo na sebe strhnul veškerou pozornost. V tmavomodrých šatech s odhalenými zády se stala ozdobou společenské akce a všechny přítomné přesvědčila o tom, že už dávno není Hermionou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám