Hlavní obsah
Článek

Středeční skon legendární ráčkující české režisérky Věry Chytilové (†85) zasáhl snad všechny skutečné filmové fajnšmekry. Přitom o slavné dámě už dlouho nebylo slyšet. Podle zdrojů blízkých rodině, v jejímž úzkém kruhu skonala, celé čtyři roky zažívala vážné zdravotní kolapsy.

„V únoru měla narozeniny, ale velké oslavy se nekonaly. Zdravotní stav slavné rebelky českého filmu byl špatný. Věra už potřebovala hlavně klid. Právě ten, který nikdy svému filmovému štábu nedopřála,“ tvrdí Blesk.

O jejím nekompromisním chování na place koluje hned několik desítek historek. Bolek Polívka například zavzpomínal na natáčení slavného prvního Dědictví. „Točili jsme na dvorku a najednou slyším, jak Věra volá: ‚Stop!‘ Pak jsem zjistil, že ten skřehotavý povel bylo kdákání slepic,“ svěřil se.

On i ostatní oblíbení herci režisérky filmů, jako jsou Sedmikrásky, Hra o jablko, Kalamita či Kopytem sem, kopytem tam, tvrdí, že i když někdy bylo kvůli ní na natáčení dusno, vždy to bylo ku prospěchu věci.

Po Chytilové zůstalo jejím dětem, synovi Štěpánu Kučerovi a dceři Tereze Kučerové, velmi lukrativní dědictví – luxusní a atypická vila v pražské Troji, která může mít hodnotu až několika desítek miliónů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám