Hlavní obsah
Michael Švec
Článek

Nejhorší podezření se potvrdila. Dva muži, kteří byli v úterý zatčeni nedaleko venkovské usedlosti fenomenální britské zpěvačky Joss Stone (24), chtěli vyloupit její dům, ženu zavraždit a mrtvé tělo pak hodit do řeky.

Podle britského tisku to potvrzují rukopisné poznámky, které policie našla v autě podezřelých. Z hesel, která měli muži u sebe, mrazí: „oloupit a zabít“, stojí na jednom z nich. „Peníze v trezoru“, upomíná další poznámka, „najít řeku a hodit ji tam,“ odhalují zrůdný plán zápisky.

Vyšetřovatelé našli u údajných spiklenců celý arzenál chladných zbraní a další věci užitečné pro páchání násilné trestné činnosti. Muži měli v autě samurajský meč, nože, kladivo, rukavice, kukly nebo plány a letecké snímky zpěvaččiny usedlosti.

Nápad oloupit právě Joss Stone se v hlavě podezřelých zřejmě nezrodil náhodou. Soulová diva patří k nejbohatším mladým umělkyním v Británii, svým jměním v hodnotě devět miliónů liber (přibližně čtvrt miliardy korun) zastíní leckteré starší kolegyně.

Sama Joss si ze smrtelného nebezpečí, které jí hrozilo, nic nedělá. „Chtěla bych všem poděkovat za jejich starostlivost, jsem ale zcela v pohodě a daří se mi žít normálním životem, zatímco policie pokračuje s vyšetřováním,“ svěřila se krátce po zatčení ozbrojených mužů.

Reklama

Další články

Načítám