Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Když letos Cate Blanchett (44) přebírala Oscara za hlavní roli ve filmu Jasmíniny slzy, všichni žasli nad její krásnou tváří. Před 20 lety ovšem až tak atraktivní nebyla.

Australská herečka patří k největším ozdobám Hollywoodu a na udílení filmových cen se patřičně nastrojila, protože její vítězství bylo předem očekávané. Na slavnostním ceremoniálu doslova zazářila a ukázala, že vypadá stejně skvěle jako před devíti lety, kdy ji akademie ocenila za film Letec.

Filmová kariéra Cate Blanchett je však podstatně bohatší a sahá až do 90. let. Tehdy ještě netušila, že se stane sběratelkou prestižních filmových cen a zazáří jako elfka Galadriel v trilogiích Pán prstenů a Hobit.

První roli Cate získala v australské reklamě na sušenky, která využila motiv z legendy o Aladinově lampě. Když si dívka v podání Blanchett měla vybrat přání, rozhodla se pro oblíbenou pochutinu, jíž propůjčila svou tvář, která později zazářila ve filmech jako Královna Alžběta, Indiana Jones a Království křišťálové lebky či Podivuhodný případ Benjamina Buttona.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám