Hlavní obsah
Článek

Postelí nejpůvabnější prvorepublikové hvězdy Adiny Mandlové (†81) prošla v době její největší slávy pěkná řádka známých mužů. Kdo před vtipnou, sebevědomou a nejen v profesi cílevědomou Adinou neutekl na strom, měl zkrátka smůlu. Podlehli jí Hugo Haas, Oldřich Nový, Rudolf Hrušínský, Svatopluk Beneš, Miroslav Homola, ale i Vladimír Šmeral.

Sexuální život vnitřně nešťastné herečky však dlouhá léta nebyl příliš v pořádku. Možná i proto v produktivním věku chlapy střídala jako ponožky. A stále nebyla spokojená. Podle otevřených hereččiných pamětí za to mohl zážitek z dětství. Adina tehdy doslova nesnášela druha své matky, který po smrti milovaného otce v domácnosti nastoupil na jeho místo.

„Potil se jako čuně a koupal se jen jednou týdně v sobotu a stříhal si nehty u nohou před večeří u jídelního stolu. Ale protože byl primitiv, byl asi moc dobrý v posteli a já je často oba slyšela hekat z ložnice, což mi zhnusilo sex, že jsem byla po dlouhá léta frigidní,“ vzpomínala po letech Adina.

Jako předčasně vyspělá cítila Adina už v patnácti letech nutkavou potřebu přijít o panenství co nejdříve. Než se tak skutečně stalo, dotáhla zamilovanou Adinu vlastní matka na prohlídku k ženskému lékaři. „Nikdy jsem mamince to hluboké ponížení nezapomněla a její beztaktnost a nedostatek citlivosti mě jenom posílily v úmyslu nechat se co nejdříve deflorovat,“ vzpomínala herečka.

A svého cíle dosáhla brzy. Následoval útěk z domova za milencem do Olomouce a první milostný zážitek: „Byla to celkem bolestná zkušenost a já se divila, co na tom vlastně lidi mají a zda to vůbec stojí za to.“ Po neslavném návratu domů čekalo přecitlivělou Adinu opovržení a další útěk. Vše se nakonec matka rozhodla vyřešit tím, že Adinu poslala na francouzské lyceum. I tam se však mladá rebelka začala velmi rychle učit všem kouzlům života.

A už v sedmnácti zjistila, že je se svým milencem těhotná. Okamžitě se rozhodla pro potrat. „Gynekolog provedl operaci bez narkózy (asi se nechtěl dělit o honorář s jiným doktorem) a bolest při plném vědomí byla šílená. Slibovala jsem si, že už nikdy, nikdy si s nikým nic nezačnu, protože to za ten trest, který následuje, nestojí,“ svěřila více než otevřeně v sedmdesátých letech filmová diva s tím, že jí tohle naivní předsevzetí stejně dlouho nevydrželo: „A tak jsem hledala a pokračovala ve střídání milenců, ale naprosté uspokojení jsem nenašla. To až mnohem později.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám