Hlavní obsah
David Zápal
Článek

To je rychlost! Teprve nedávno policisté čapli bývalého pornokrále Roberta Rosenberga (49) s drogami za volantem, a už je po vyšetřování. Státní zástupce nyní rozhodne, zda jej pošle před soud, podle všeho se tak stane. Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až rok vězení.

Sám Rosenberg přiznal, že den předtím drogy užíval (hovořil o marihuaně a velmi rozebíral i to, jak dlouho se v těle drží kokain), přísahal ale, že z něj vše před policejní kontrolou už dávno vyprchalo.

„U osmatřicetiletého muže se krevní zkouškou prokázala přítomnost marihuany, stopy kokainu potvrzeny nebyly. Vzhledem k tomu, že věc byla řešena ve zkráceném řízení, nebylo mu sděleno obvinění ze spáchání trestného činu, bylo mu ale sděleno podezření z ohrožování pod vlivem návykové látky. Spis jsme předali s návrhem na potrestání na státní zastupitelství,“ sdělila Super.cz policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Rosenbergovi hrozí zákaz řízení, až rok vězení a peněžitý trest. Ten stále tvrdí, že bude podávat stížnost na policejní laboratoř. Už dříve naznačil, že čistě teoreticky by mohla zfalšovat výsledky.

Reklama

Další články

Načítám