Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dán Bárta patří mezi plaché umělce a přítomnost fotoaparátů zrovna nevyhledává. Když ale dostal podruhé možnost zúčastnit se fotografické kampaně projektu 12 plus 12 nadace DebRA, tak přemohl sám sebe a šel opět do toho.

Hned dvakrát ochotně zapózoval fotografce Lucii Robinson, která ho zvěčnila jednak ve společnosti Jiřího Bartošky, druhá fotka je pak v tandemu s ekonomem Tomášem Sedláčkem. „Fotografování nemám rád, ale za ta léta jsem přišel na to, že čím menší budu dělat problémy, tím dřív to budu mít z krku," řekl nám Bárta a jedním dechem dodal: „Focení mě uvádí do rozpaků. Vždycky to vydržím jen chvíli."

Dan začal spolupracovat s nadací pečující o pacienty s nemocí motýlích křídel díky své přítelkyni, tiskové mluvčí České televize Alžbětě Plívové. „Rád téhle věci propůjčím svou hlavu. Holky z DebRY znám a rád se účastním jejich akcí a pomáhám," říká Bárta.

Výstava s velkoformátovými fotografiemi českých osobností trvá od pátku 28. února v budově Českého rozhlasu na Vinohradské ulici. Projekt 12 plus 12 je sponzorský a veškerý výtěžek z prodeje fotografií a diářů putuje ve prospěch nadace.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám